Aim'n add

Aim'n add
Aimn har fyllt på i sin outlet!!

fredag 13 januari 2017

Stiftelsen Nils Ohlssons minne

STIFTELSEN NILS OHLSSONS MINNE

MÖJLIGHETER ATT SÖKA BIDRAG

Stiftelsens ändamål är att främja utbildning av barn och ungdomar bosatta i Sverige med allvarliga syn-, tal/språk- eller hörselskador. Styrelsen har beslutat att bidrag kan lämnas till barn och ungdomar med dyslexi.

Enligt stiftelsens stadgar ska den sökande även visa intresse och påtagliga anlag för fortsatt teoretisk eller praktisk utbildning.

Stiftelsen lämnar bidrag där statliga och kommunala myndigheters insatser är otillräckliga.

Bidrag kan inte lämnas till skolor, institutioner och föreningar, ansökan skall ske av den funktionshindrade eller dennes föräldrar om den sökande är omyndig.

Styrelsen har fastställt en åldersgräns mellan 14 och 28 år.

Styrelsen har beslutat att i första hand bevilja bidrag till ungdomar som läser på högskolenivå i Sverige och utomlands, till exempel vid Gallaudet i USA. Bidrag kan ges för en och samma utbildning i maximalt 4 år.

I mån av utrymme beviljas därefter bidrag till barn och ungdomar på grundskole- och gymnasienivå. Bland annat beviljas då bidrag för inköp av dator och program som stöd för skolarbetet.

Ansökan om bidrag kan insändas till: Stiftelsen Nils Ohlssons minne, SEB Private Banking, Stiftelser, 106 40 Stockholm, senast den 15 oktober varje år. Se bifogad ansökningsblankett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar