Aim'n add

Aim'n add
Aimn har fyllt på i sin outlet!!

torsdag 19 januari 2017

Alma Detthows Hjälpfond

Stiftelsen Alma Detthows Hjälpfond vänder sig till dig som är ensamstående kvinna. Har du ett bestämt tillfälligt behov är du välkommen att ansöka om bidrag till detta. Du får inte ha en årsinkomst som överstiger fyra prisbasbelopp, vilket motsvarar 177.200 kronor år 2016. Som mest kan du beviljas 2.000 kronor under ett år.

Stiftelsen Alma Detthows Hjälpfond tar emot ansökningar från hela landet. Stiftelsen bildades 1935 av pedagogen Alma Detthow (1855-1937), grundare av Detthowska flickskolan i Stockholm. Enligt stiftelseurkunden ska fondens årliga avkastning delas ut som ”tillfällig hjälp åt oförvållat i nöd komna eller på grund av sjukdom i behov varande kvinnor och skall i synnerhet hjälp till självhjälp utgå”.

Du som söker måste vara ensamstående och du måste söka till dig själv. Är du sambo eller gift, även om du inte bor med din maka/make, är du inte berättigad att söka bidrag. Har du barn tar stiftelsen hänsyn till detta när ansökan behandlas, men du kan inte söka till barnet/barnen. Eventuellt beviljat bidrag är avsett för dig och det just du har behov av, till exempel glasögon, tandvård, sjukvård, dator, mobiltelefon, kläder och rehabilitering. Bidrag beviljas inte till semesterresor, barnaktiviteter et cetera. I uttrycket ”oförvållat i nöd komna” avses inte detta. Bidrag beviljas heller inte om du sammanlagt över åren beviljats 8.000 kronor.

TVÅ ANSÖKNINGSPERIODER PER ÅR
Ansökningsperioder från och med 2016 är: 1 mars – 15 april och 1 oktober – 15 november. Stiftelsen tar inte emot ansökningar mellan ansökningsperioderna.

Stiftelsen har inte möjlighet att ge förhandsbesked om en ansökan beviljas eller avslås. Har du inte fått en utbetalning inom fyra veckor efter avslutad ansökningsperiod har du inte beviljats bidrag. Då är du välkommen att söka igen nästa ansökningsperiod.

Mer info och ansökan här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar